REZGÉSDIAGNOSZTIKA

 

Felejtse el a régimódi karbantartási stratégiákat, tolja ki berendezése élettartamát és bízza ránk forgógépei rezgésdiagnosztikai vizsgálatát, mellyel nem csak a berendezés üzemi és mechanikai állapota, de sok esetben a rendszer anomáliái is megállapíthatóak. Legyen az szivattyú, ventilátor, kompresszor, motor vagy megmunkáló-gép, netán a gyártóüzem berendezése, segítünk megtervezni Önöknek a megfelelő fenntartási stratégiát, megmérjük és kielemezzük a gépeiket. A mérésről érthető, átlátható, egyértelmű és kellően részletes jegyzőkönyvet készítünk, mely rekonstruálható, ami különösen fontos trendek készítésekor.

”Mérésünk hamar megtérül, és számos előnye van

A rezgésmérés a gépállapot-figyelés hatékony, roncsolásmentes eszköze; továbbá nagyon hasznos segítség üzemek fenntartási stratégiájának tervezésekor és az üzemfenntartási-költségek csökkentésében. A rezgésdiagnosztika legfőbb előnye, hogy felfedhetők vele a kialakuló problémák még azelőtt, hogy azok olyan súlyossá válnának, amik nem várt leállásokhoz vezethetnek. Rendszeres, megfelelő rezgésdiagnosztikával tudjuk detektálni az:

  • elhasználódott, hibás csapágyakat;
  • mechanikai lazaságokat, hibákat, deformációkat;
  • kopott, törött fogaskerekeket;
  • nem megfelelő beállítást, kiegyensúlyozást.

A rezgésértékek trendjeivel ki tudjuk mutatni ha:

  • hibás fenntartási módszereket, úgymint nem megfelelő csapágybeállítást és szerelést, tengelybeállítást, vagy forgórész kiegyensúlyozást;
  • nem megfelelő üzemeltetési gyakorlatokat, melyek előfordulhatnak akkor, ha a berendezést nem az előírt üzemeltetési paraméterein belül használják (magasabb hőmérsékleten, sebességgel, vagy terheléssel).